tag:blogger.com,1999:blog-383450278434427989.post4623075093043662106..comments2024-03-18T18:02:36.764+00:00Comments on EX LIBRIS: Chocolate brownies, czyli chwalipięctwoDabaraihttp://www.blogger.com/profile/11332860885703122684noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-383450278434427989.post-31180753725198098142012-11-25T19:41:32.879+00:002012-11-25T19:41:32.879+00:00Gość: mary, 87-239-181-53.rev.inds.pl
2010/12/04 2...<br />Gość: mary, 87-239-181-53.rev.inds.pl<br />2010/12/04 20:54:05<br />o ranyyy.. pysznie wygląda :)<br />dabarai<br />2010/12/04 20:56:39<br />Bo ja się lubię chwalić... :P<br />sabinka.t1 <br />2010/12/04 21:02:17<br />Mniam .<br />maniaczytania <br />2010/12/04 21:38:50<br />Pięknie Ci wyszło :)<br />A ja się też pochwalę - właśnie w tym tygodniu nabyłam sobie "Kuchnię" :) i tak ją sobie oglądam i oglądam ;)<br />dabarai<br />2010/12/04 21:48:55<br />Ja mam zamiar jutro zrobić chorizo z kaszą oraz cytrynowe ciasto z tej książki... Mniam.<br />anhelli-anhelli <br />2010/12/05 11:33:37<br />ślinka cieknie mi aż do ziemi... :)) Pychoty, zazdroszczę, pomimo iż od paru dni sama zajadam się pychotami ;)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie :) :*<br />Gość: Eireann, 178-37-221-186.adsl.inetia.pl<br />2010/12/05 13:56:31<br />Wygląda smakowicie :-). Jak dobrze, że zajrzałam tu po sporym posiłku, bo przecież zaraz popędziłabym do lodówki...<br />abiela <br />2010/12/06 00:43:12<br />Proszę o przepis:)<br />agussiek <br />2010/12/06 15:38:09<br />Mmmmm.... Twoje brownie wygląda przecudnie. Już sobie wyobrażam ten zapach i smak czekolady... BARDZO PROSZĘ o przepis! Pozdrawiam<br />dabarai<br />2010/12/06 21:38:32<br />Bardzo proszę, oto przepis:<br /><br />Kupić tania czekoladę mleczną (będzie nam potrzebne ok 140 gram) i posiekać na niezbyt równe kawałki. Na bardzo małym ogniu rozpuścić margarynę (15 dkg) i dużo 30 dkg jasnego cukru muscovado, dobre gorzkie kakao (75 gramów). Wszystko dobrze rozpuścić i wymieszać. Dodać 150 gramów mąki i łyżeczkę sody oczyszczonej. Wymieszać. Zdiąc z gazu. Dodać 4 jajka i esencję waniliową, które wcześniej wymieszałyśmy w misce, nie za mocno, tyko, żeby białko i żółtko się dobrze wymieszały. Dodać kawałki czekolady i całość wlać do formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.<br />(Uwaga - Muscovado to rodzaj nierafinowanego, brązowego cukru. Jeśli używamy zwykłego cukru, należy zmienić proporcje masła na 175 gram oraz dodać 100 gramów kakao zamiast 75)<br />Piec w 190 stopniach przez ok. 20 minut. Kiedy ostudnie, pokroić w małe kawałki. W środku powinny byc miękkie i niemal ciągnące, na wierzchu mieć delikatną "skórkę". Można jeść brownies ciepłe, posypane cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi, ale ja myślę, że następnego dnia brownies są jeszcze lepsze.<br /><br />Zabrałam brownies do pracy i wzięły i zniknęły.<br /><br />Pozdrawiam wieczornie :)<br />Dabaraihttps://www.blogger.com/profile/11332860885703122684noreply@blogger.com