tag:blogger.com,1999:blog-383450278434427989.post6360594578568238664..comments2024-03-18T18:02:36.764+00:00Comments on EX LIBRIS: Weźmij trzy silne dziewki kuchenne...czyli niemal jesienne perypetie kuchenneDabaraihttp://www.blogger.com/profile/11332860885703122684noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-383450278434427989.post-72602646960844067992012-11-26T00:26:40.353+00:002012-11-26T00:26:40.353+00:00grendella
2011/08/29 21:15:26
Brawo! Ja też uwiel...<br />grendella <br />2011/08/29 21:15:26<br />Brawo! Ja też uwielbiam te wskazówki, "trochę mleka, trochę wody, tak na oko, żeby było nie za gęste, nie za rzadkie" - tak mi mama tłumaczyła ciasto na jej pizzę przez telefon :) Ale teraz jak już wiem, o co chodzi, to sama nie umiałabym go inaczej przekazać :)<br />kolmanka<br />2011/08/29 23:57:30<br />Ale pyszności. Mąż uwielbia ciasto drożdżowe, ja nie przepadam. W tym tygodniu zrobię mu takie cuda, a niech zna moje dobre serce i docenia ;)<br />mdl2 <br />2011/08/30 01:33:12<br />Wspaniałe to ciasto, takie prawdziwe, domowe! Ja się bardzo długo przekonywałam do ciasta drożdżowego, ale kiedy już się przekonałam, nie mogę się nadziwić, jakie to łatwe. Teraz już żadna baba wielkanocna Ci niestraszna :)<br />W temacie przepisów, w mojej rodzinie krąży anegdotka o tym, jak moją prababcię jej mama uczyła piec jakieś swoje słynne ciasto: weź no trochę mąki... jeszcze, jeszcze... starczy, daj cukru... syp, syp... będzie tego, teraz ukrój masła... o, tyle wystarczy, i tym systemem "na oko" moja prababcia się wychowała na najlepszą kucharkę w rodzinie :)<br />Gość: czytanki anki, hgs30.internetdsl.tpnet.pl<br />2011/08/30 09:11:01<br />Piękne! Aż mi ślina cieknie;) I kruszonka... Sama jeszcze nie robiłam nigdy ciasta drożdżowego, bo zniechęca mnie ryzyko zbyt twardego wygniecenia i opadnięcia;(<br />dabarai<br />2011/08/30 22:07:18<br />Dziękuję wszystkim za miłe słowa! Nie było najlepsze ciasto świata, ale było niezłe, jak na pierwszy raz!<br />Czytanki anki - ja stałam obok mojego rosnącego ciasta nerwowo przestępując z nogi na nogę, tak się bałam, że mi nie wyrośnie! Teraz wiem, że trochę to ciasto za długo piekłam i wyszło miejscami za suche, ale następne będzie lepsze! Nad kruszonką muszę tez popracować... :P<br />Mdl2 - moja babcia też tak moją mamę uczyła...<br />Kolmanka - pochwal się ciastem!<br />Grendella - ja też już teraz wiem, ale pierwszy raz to miałam stracha, że czego ś tam nie zrozumiałam!<br />cedroo <br />2011/08/31 09:41:13<br />Uwielbiam ciasta drożdżowe. Po prostu uwielbiam. Także za to, że wcale nie są trudne do przyrządzenia. Twoje ciasto wygląda niesamowicie apetycznie, a ja z pracy i na czczo piszę te słowa, więc możesz sobie wyobrazić moja maksymalną zazdrość :-)<br />pozdr<br />dabarai<br />2011/08/31 21:36:55<br />Cedroo - chętnie ci prześłę ciasto po drucie... Mam nadzieję, że zazdrość minęła.. po obiedzie... :)<br />Gość: ciotka, emd186.neoplus.adsl.tpnet.pl<br />2011/09/02 17:25:05<br />Kasiu! Na tym zdjęciu, to Twoje ciasto wygląda o wiele lepiej niż Twojej mamy :)<br />Teraz czekam na zdjęcie pierogów ruskich, żeby Twoja mama mogła napisać, że Twoje wyglądają lepiej niż moje.<br />dabarai<br />2011/09/03 22:31:07<br />Cześć Ciotko Klotko, pozdrawiam i dziękuję! Pierogi zrobię pewnie niedługo, ale raczej z mięsem, bo takie mój Ulubiony Anglik lubi najbardziej..<br />Dabaraihttps://www.blogger.com/profile/11332860885703122684noreply@blogger.com